MeriSet - Itäisen Suomenlahden Risteilyt

Ulko-Tammio

Irrotamme köydet Kotkasta ja risteilemme reilut kaksi tuntia ihaillen upeita merimaisemia ja nauttien meren tuoksusta. Saari kuuluu Suomen kansallipuistoihin. Saari on itäisen Suomenlahden helmi. Asumaton saari kätkee suojiinsa harvinaisia lintuja ja kasveja. Saaren korkeimmalla kohdalla on lintutorni, josta avautuu upea näkymä kansallispuistoon. Hyvällä säällä näkyy jopa Tytär- ja Suursaari Venäjän puolella. Ulkotammion upea luonto karuine rantakallioineen ja rehevine lehtoineen on vaikuttava. Saaren sotahistoriasta kertovat toisen maailmansodan aikainen miehistösuojaksi tarkoitettu luola ja museotykit. Saaressa on hyvin merkityt luontopolut. Saarikierroksen jälkeen on aikaa uida, nauttia saaren rauhasta ja syödä omia piknik-eväitä katetulla grillauspaikalla. Saaressa pysähdymme n. 2,5 tuntia.

Metsähallituksen opas paikalla saaressa, ja voit halutessa osallistua maksutta saarikierrokselle.

Kun haluat nauttia saarielämästä pidempään ja tutustua rauhassa saaren luontoon, voit yöpyä saaressa joko telttaillen tai autiotuvassa yöpyen.

Tutustu Ulko-Tammioon tarkemmin Metsähallituksen sivuilta:

https://www.luontoon.fi/ulko-tammio
www.luontoon.fi/itainensuomenlahti

Aikataulu 2020

la 4.7. klo 10-17

la 11.7. klo 10-17

su 19.7. klo 10-17

la 25.7. klo 10-17

su 26.7 klo 10-17

Hinta aikuiset 37 €/ lapset 15 € (4-11-vuotiaat)

OSTA LIPUT TÄSTÄ

 

Hyvä tietää:

Risteilyjen lähtö- ja paluupaikka KOTKA, Sapokka, laituri 3. Alus M/s Vikla III

Osoite navigaattoriin: Sapokankatu 3, 48100 Kotka

Autoille on ilmaisia parkkipaikkoja lähtöoaikan läheisyydessä
Alukseen pääsy n. 1/2 tuntia ennen lähtöä.
Liikuntarajoitteiset avustetaan alukselle, Ulkotammion polut eivät sovellu liikuntarajoitteisille, mutta voi nauttia merimatkasta ja ihailla saaren luontoa laiturin tuntumassa. Pyörätuolilla tulevien matkustajien toivotaan ilmoittavan tulostaan etukäteen

Aluksella on kahvio, josta voi risteilyn aikana ostaa pientä suolaista mm. lohileipiä ja kahvileipää, jäätelöä, makeisia ja virvokkeita.

Aluksella on anniskeluoikeudet.

Ulko-Tammiossa on saaren luonnosta ja historiasta kertova luontopolku, jonka pituus on 3 km, grillauspaikat ja polttopuut.

Saaressa on upeita kalliorantoja, joista voi pulahtaa uimaan.

Ulkotammiossa on merkityt telttailupaikat sekä viime talvena Metsähallituksen kunnostettu kuuden hengen autiotupa. Autiotupaa ei voi etukäteen varata.