MeriSet - Itäisen Suomenlahden Risteilyt

Saari kuin satukirjasta

Tammion yleisölähdöt tänä kesänä Kotkasta!

Saaristoristeily kaunista saaristoreittiä pitkin Kotkasta Tammion saareen kestää kaksi tuntia. Tänä aikana voi nauttia auringosta aurinkokannella ja ihailla ueita saaristomaisemia sekä nauttia aluksen kahvion herkuista. Saaressa oloaikaa on pidennetty kahteen tuntiin, joten ehdit hyvin tutustua saareen. Perjantain iltaristeilyn saaressaoloaika on yhden tunnin. Tästä ei kesäretki parane!

Tammion vanha kalastajakylä on kuin hetki vanhaa Suomi-filmiä, värikuvina. Saari on itäisen Suomenlahden parhaiten alkuperäisenä säilynyt saaristolaiskylä. Ranta-aittojen ja syreenikujien ehjässä miljöössä aistii vuosisatojen saaristolaiselämän. Tammion asutushistoria alkaa 1500-luvulta. Nykypäivän Tammio tarjoaa tulijalle heijastuksen vanhasta kukoistuksesta. Saaren sukujen jälkeläisten perheet asuttavat saartaan kesäisin. Saari lumoaa kauneudellaan ja saaren asukkaat ystävällisyydellään. Vanhassa kalamajassa Tammion saaressa sijaitsee saariston elämää esittelevä museo. Saaripirtillävoit tehdä löytöjä ihanalta kirpputorilta. Saaren oppaan hurmaavat tarinat saaren nykyelämästä ja historiasta jäävät mieliin palatessa takaisin kaupunkiin. Saari on ollut kaksi kertaa Unescon maailmanperintöluetteloon ehdolla.

Aikataulu 2020

Aikataulut Tammion kalastajakylään TÄSTÄ

Osta risteilyliput TÄSTÄ

Aikuiset 30 € (meno-paluu)

Lapset (4- 11v) 12 €

Lemmikit, lastenvaunut, isot tavarat ulkokannella 3 €

Hyvä tietää:

Turvallisuus on meille aina tärkeää. Kiinnitämme erityistä huomiota matkustajien ja miehistön turvallisuuteen aluksella myös koronatilanteessa.

  • Otamme vain rajoitetun määrän matkustajia sallitusta matkustajamäärästä.
  • Tehostamme siivousta ja aluksesta löytyy käsidesiä.
  • Koulutamme miehistöä turvallisuusasioissa.
  • Suosittelemme tilaamaan risteilyliput ennakkoon jo verkkokaupastamme.
  • Toivomme että asioitte mahdollisuuksien mukaan aluksella kortti- ja lähimaksulla.
  • Ethän tule sairaana risteilylle (kuume, hengitystieoireet ym.)
  • Huomioithan myös muut matkustajat ja pidät riittävät turvaetäisyydet.

Risteilyjen lähtö- ja paluupaikka on Kotka, Sapokka, laituri 2.

Autoille on hyvät parkkipaikat lähellä aluksen lähtöpaikkaa. (Navigaattori: Sapokankatu 3, 48100 Kotka)

Liikuntarajoitteiset avustetaan alukselle, saaren kallioiset polut tulee ottaa huomioon liikuttaessa. Pyörätuolilla tulevien matkustajien toivotaan ilmoittavan tulostaan etukäteen.

Aluksella on kahvio, josta voi risteilyn aikana ostaa mm. lohileipää, makeaa kahvileipää, jäätelöä, makeisia ja virvokkeita. Aluksella on täydet anniskeluoikeudet.

Saaressa ei ole yleisiä grillauspaikkoja, mutta saaressa on upeita kalliorantoja, jossa voi nauttia esimerkiksi omia tai kahviosta ostettuja eväitä.